23.11.2017I søndags afholdte jeg ’Fællestræning’. Et koncept jeg har ruget over lang tid. Min idé er, at vi skal skabe noget mere samhørighed om vores heste, være ambitiøse og søge ny læring og inspiration, og samtidig have det godt. Sjov og ambition er nødt at gå hånd i hånd i min verden, for ellers mister vi motivationen.

Jeg ønsker at skabe et hyggeligt og trygt rum, hvor alle deltagere føler sig mødt. Emnerne vil blive små afgrænsede øvelser, som jeg gennemgår teoretisk og praktisk førend deltagerne selv skal prøve. Jeg vil gøre mig umage med at forklare ’hvorfor’ vi laver øvelsen. Når der er lidt flere deltagere skal der arbejdes i par/hold med hestene, så alle kan prøve dagens øvelser med hest, hvis man har lyst – mine heste stiller sig gerne til rådighed. Fordelen er, at når parrene skal hjælpe hinanden, skal man også nå til enighed om, hvad øvelsens formål er – og der er lejlighed til at få flere synspunkter frem. Jeg vil naturligvis være behjælpelig hele tiden.

Vi startede ud i laden med varm kaffe og teori. Jeg havde lavet et lille materiale i dagens anledning (som du har mulighed for at få tilsendt via mail), og lavet en smuk tegning på min lille sorte tavle. Emnet var øvelser, til at forbedre hestens balance gennem arbejde med både smidighed og stabilitet. Jeg gav min fortolkning af gulerodsstrækkene, som de fleste kender. Vi talte om aktive kontra passive strækøvelser – for og imod. Samt vi gennemgik øvelsen med bencirkler, hvor yngste deltager Ida flot agerede hest, så jeg kunne vise og forklare øvelsen.

Min smukke new forest pony Athena var herefter demohest, så alle øvelserne blev vist til deltagerne. Det er samtidig god træning for hende; at være midtpunkt, at være afventende – og så var øvelserne bestemt også velegnede til hendes krop… Det resulterede også i, at vi konstaterede en skævhed i hendes bagpart, som min lektie er at se, om jeg kan forbedre til næste gang i december gennem øvelserne.

Herefter trængte alle andre til noget bevægelse og varme, så vi gennemgik en efter en øvelserne med de forskellige deltagere. Der var tid og plads til at øve sig samt stille uddybende spørgsmål.

Dette var premieren på ’Fællestræning’, og der vil sikkert blive ændret i konceptet hen ad vejen. Jeg er overbevist om, at vi alle har noget at bidrage med til hinanden – ikke kun ’hende inde på midten’ (selvom hun elsker at undervise). Og når det bliver gjort med respekt og (k)ærlighed, vil budskabet blive hørt – og vi vil blive inspireret til at eksperimentere videre med hestetræningen – for der er ikke kun én løsning. Jeg vil til enhver tid vælge træningsprincipper fremfor træningsmetode!

Nu til den svære del; at få øvelserne anvendt i dagligdagen. Det er ikke nok at vide hvad, hvorfor og hvordan. Skal man have effekt at sin træning, skal øvelserne udføres ofte. Det er et valg, som vi har...

Gør det med glæde
♥ Betina
Dagens mindste deltagere - Ida og Floffy - arbejder med stort fokus på opgaven.